Print this page

Biografie

pasfoto_zonnebril_s

In 1971 behaalde ik het einddiploma muziekschool, wat destijds uitsluitend opleidde in de klassieke muziek. Favoriete componisten in het klassieke genre zijn JS Bach, Schumann, Debussy en Satie. Een optreden van Rob Hoeke maakte me enthousiast voor boogie woogie en blues, kennismaking met de jazz kwam een paar jaar later via een plaat van Lionel Hampton (Apollo Hall concert, 1954).

In jazz, boogie woogie en blues ben ik autodidact. Voor mijn ontwikkeling belangrijke pianisten/ componisten zijn Dave Brubeck, Oscar Peterson, Duke Ellington, Thelonious Monk, Michel Petrucciani en Keith Jarrett. Van 1994 tot1997 heb ik les gehad op de  DJAM (opleiding jazz en geïmproviseerde muziek) te Amsterdam.

Daarna heb ik les gehad van een aantal fantastische pianisten, zoals Sebastian Altekamp, Hans Kwakkernaat en Ramon Valle. Ik heb gespeeld in diverse bands, en heb met sommige bands een CD opgenomen. Ik noem hier de Jazz Transmitters (CD: Old Age, met de dichter Rutger Kopland, 1997) en het Arikokdos (CD: Wells, you need’t 1999).

Momenteel speel ik in FutureBloque en in het Touria Jazz Quartet (Brussel, België). De laatste jaren componeer ik ook, zowel instrumentale nummers als songs met tekst en muziek. Ik ben ook medeproducer van de CD “Cancioneros Papiamento” (2006) waarin Pierre Lauffer Jr liederen en gedichten van zijn vader, Pierre Lauffer Sr, zingt en reciteert.


April 2010: mijn eerste CD released, Brussels' Blues

FaLang translation system by Faboba